Beauty Sleep: Απελευθερώνοντας τη μαγεία της ανάπαυσης – abeauty
Καλάθι
cload
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 35€

Beauty Sleep: Απελευθερώνοντας τη μαγεία της ανάπαυσης

Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα γίνονται πολύ γρήγορα και όπου ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό. Έτσι είναι πολύ εύκολο να θεωρούμε φυσιολογικό να θυσιάζουμε τον ύπνο υπέρ της παραγωγικότητας ή της ψυχαγωγίας (σε εσένα που ξενυχτάς στις τρεις το βράδυ με βίντεο στο TikTok για τα μυστήρια του πλανήτη απευθύνομαι).

Ωστόσο, αυτή η τάση να παραμελούμε τη σημασία του ύπνου, της πιο σημαντικής λειτουργίας του οργανισμού μας, μπορεί να έχει επιζήμιες επιπτώσεις στη συνολική μας ευεξία και φυσικά από τις συνέπειες δεν θα έμενε έξω και η εμφάνισή μας. Ο ύπνος ομορφιάς ή αλλιώς "Beauty Sleep" όπως τον αποκαλούν δεν είναι μια "πολυτέλεια" αλλά συμβάλλει ουσιαστικά στη συνολική μας υγεία και ευεξία, είναι μια κυριολεκτική έκφραση. 

Τι ακριβώς είναι ο ύπνος ομορφιάς;

Πρόκειται για τον αδιάκοπο ύπνο που επιτρέπει στο σώμα μας να αναγεννηθεί, να επισκευαστεί και να αναζωογονηθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης φάσης που εμείς ονειρευόμαστε, τα κύτταρα του δέρματος μας υποβάλλονται σε διαδικασία ανανέωσης, προάγοντας μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα. Επιπλέον, η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην παραγωγή κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του δέρματος και να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης καθώς και να προκαλέσει τη γνωστή και ενοχλητική κατακράτηση υγρών. 

Ο επαρκής ύπνος βελτιώνει τη διάθεσή μας, μειώνει το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όταν δίνουμε προτεραιότητα στον ύπνο, ξυπνάμε νιώθοντας ανανεωμένοι, γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ημέρα με αυτοπεποίθηση.

Πώς μπορούμε λοιπόν να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ύπνο ομορφιάς μας;


1. Είναι σημαντικό να κάνουμε αδιαπραγμάτευτο μέρος της ρουτίνας την προτεραιότητα στον ύπνο. Καθιερώνοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου και στοχεύοντας σε 7-9 ώρες ύπνου χωρίς διακοπές κάθε βράδυ, θα δούμε τη διάθεσή μας να αλλάζει καθώς και την εμφάνισή μας. Όπως θέτουμε στόχους σε όλα τα σημαντικά ζητήματα της ζωής μας, έτσι πρέπει να κατανοήσουμε ότι και ο ύπνος είναι από τις πιο σημαντικές λειτουργίες και οφείλουμε να τον έχουμε ψηλά στη λίστα με τα απαραίτητα της ημέρας ή μάλλον.. της νύχτας. 


2. Κανείς δεν θέλει να κοιμάται σε αφιλόξενο περιβάλλον που προκαλεί στρες. Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να αποτελεί ένα καταφύγιο για τον ύπνο και το δωμάτιο να είναι δροσερό, σκοτεινό και χωρίς περισπασμούς. Ένα άνετο στρώμα, μαξιλάρια και ποιοτικά κλινοσκεπάσματα είναι must have για ένα βαθύ ύπνο. 

3. Επένδυσε στην περιποίηση της επιδερμίδας σου: Ενώ ο ύπνος κάνει τα μαγικά του στο δέρμα, μπορούμε να συμπληρώσουμε τα αποτελέσματά του χρησιμοποιώντας προϊόντα περιποίησης υψηλής ποιότητας που θρέφουν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα και τα μαλλιά. Μη κοιμάσαι χωρίς να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου. Μη κοιμάσαι χωρίς να έχεις αφαιρέσει το μακιγιάζ σου. Μια φορά δεν είναι αρκετή για να το πούμε. 

Και κάπου εδώ έρχεται η Glossed Satin Μαξιλαροθήκη μας για να σου προσφέρει πολλά οφέλη για τα μαλλιά, την επιδερμίδα και τη συνολική ποιότητα του ύπνου: 

Προστασία μαλλιών: Το σατέν είναι ένα λείο ύφασμα που δημιουργεί λιγότερη τριβή στα μαλλιά σε σύγκριση με άλλα υλικά όπως το βαμβάκι. Αυτή η μειωμένη τριβή μπορεί να αποτρέψει το σπάσιμο των μαλλιών, τις άκρες που σπάνε και το φριζάρισμα. Οι σατέν μαξιλαροθήκες είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για άτομα με ευαίσθητα μαλλιά ή σγουρά. 

Διατήρηση της υγρασίας: Σε αντίθεση με το βαμβάκι, το σατέν δεν απορροφά την υγρασία από τα μαλλιά ή την επιδερμίδα. Ο ύπνος σε μια σατέν μαξιλαροθήκη βοηθά τα μαλλιά να διατηρήσουν τα φυσικά έλαια και την υγρασία τους, αποτρέποντας την ξηρότητα και προάγοντας τα μαλλιά πιο υγιή.

Μειωμένες πτυχές προσώπου: Η λεία υφή του σατέν μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του σχηματισμού γραμμών ύπνου και πτυχών στο πρόσωπο. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες, λόγω της πιο τραχιάς επιφάνειας τους, μπορούν να προκαλέσουν τριβή που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου. Με τον ύπνο σε μια σατέν μαξιλαροθήκη, μπορεί να ξυπνήσουμε με αισθητά λιγότερες πτυχές στην επιδερμίδα. 

Φιλικό προς το δέρμα: Το σατέν είναι ένα απαλό ύφασμα που μπορεί να είναι πιο ευγενικό με το δέρμα σε σχέση με τα πιο τραχιά υλικά. Είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή να συμβάλει στην απόφραξη των πόρων, κάτι που μπορεί να είναι ευεργετικό για άτομα με ευαίσθητο ή επιρρεπές σε ακμή δέρμα.

Ρύθμιση θερμοκρασίας: Το σατέν έχει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου. Δίνει μια αίσθηση πιο δροσερού στο δέρμα σε σύγκριση με υλικά όπως το βαμβάκι.

Μείωση αλλεργιών: Οι σατέν μαξιλαροθήκες μπορεί να είναι υποαλλεργικές και ανθεκτικές στα ακάρεα της σκόνης, καθιστώντας τις μια καλή επιλογή για άτομα με αλλεργίες ή άσθμα. Η λεία επιφάνεια τους είναι λιγότερο πιθανό να παγιδεύσει αλλεργιογόνα και το σατέν είναι συνήθως εύκολο να καθαριστεί και να συντηρηθεί.

Πολυτελής αίσθηση: Εκτός από τα πρακτικά οφέλη, πολλοί άνθρωποι εκτιμούν την πολυτελή και μεταξένια αίσθηση των σατέν μαξιλαροθηκών καθώς δίνει μια κομψότητα στην κρεβατοκάμαρά μας. 

Δεν είναι τυχαίο που οι πιο διάσημες celebrities προτιμούν τις satin μαξιλαροθήκες. Ανακάλυψέ τις όλες εδώ και επέπτρεψε στην εσωτερική και εξωτερική λάμψη σου να αποκαλυφθεί σε 8 ώρες ύπνου. 


Παλαιότερη ανάρτηση