Γιατί η επιδερμίδα σου εμφανίζει ακμή στις διακοπές και τί μπορείς να – abeauty
Καλάθι
cload
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 35€

Γιατί η επιδερμίδα σου εμφανίζει ακμή στις διακοπές και τί μπορείς να κάνεις για αυτό

Ο Αύγουστος είναι πλέον εδώ και αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες βρίσκονται ήδη σε διακοπές ή ετοιμάζονται για το πολυπόθητο καλοκαιρινό break. Μπορεί κατά τη διάρκεια των διακοπών να ηρεμεί ο νους και να χαλαρώνει το μυαλό, δε συμβαίνει το ίδιο όμως και με την επιδερμίδα σου. 

Στη διάρκεια των ταξιδιών, η αλλαγή περιβάλλοντος (εναλλαγές θερμοκρασίας, υγρασίας), η έκθεση στον ήλιο, το ελλειπές skincare έχουν ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας να "στρεσάρεται" και να "αντεπιτίθεται" με ξηρότητα και ενδείξεις ακμής. 

Παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την επιδερμίδα σου κατά τη διάρκεια των διακοπών

Οι πτήσεις

Το "Airplane Acne" είναι μια ορολογία που έχει επικρατήσει για να περιγράφει τη λιπαρότητα στη "περιοχή Τ" και την ακμή που μπορεί να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Αυτό προκαλείται από τα χαμηλά επίπεδα υγρασίας της καμπίνας κατά την πτήση. Η μέση υγρασία στην καμπίνα του αεροπλάνου πέφτει κατά 20% και έτσι η επιδερμίδα σου βρίσκεται μέσα σε λίγα λεπτά ανάμεσα σε μια τεράστια αλλαγή περιβάλλοντος που προκαλεί άμεση απώλεια ενυδάτωσης. Καθώς το δέρμα μας δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί σε αυτή την αλλαγή δημιουργείται συσσώρευση λιπαρότητας κάτω από τα αφυδατωμένα κύτταρα που μόλις δημιουργήθηκαν ακαριαία. 

Η θαλασσα και η πισίνα 

Φυσικά δεν μπορεί να σε κρατήσει τίποτα μακριά από τις βουτιές στη θάλασσα που τόσο λαχταρούσες όλο το χειμώνα. Η αλμύρα της θάλασσας όμως και το χλώριο της πισίνας, αφυδατώνουν την επιδερμίδα σου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται περισσότερες ρυτίδες και ακμή στα πιο εμφανή σημεία του προσώπου σου (oops!). 

 

Τα προϊόντα περιποίησης στα ξενοδοχεία 

Το ξέρουμε ότι είναι πολύ δελεαστικό να είναι η βαλίτσα σου ελαφρύτερη κατά μερικα προϊόντα κατά τη διάρκεια των διακοπών όμως ξανασκέψου το πριν βασιστείς στα ξενοδοχειακά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου. Τα περισσότερα από αυτά, καθώς πρόκειται για παραγωγές εκατοντάδων χιλιάδων προϊόντων από τις εταιρείες παραγωγής τους, έρχονται με συγκεκριμένες φόρμουλες που κρατάνε τα κόστη χαμηλά, με αποτέλεσμα τα συστατικά τους να είναι αρκετά σκληρά με την επιδερμίδα ή να είναι η χαμηλότερη επιτρεπτή ποιότητα. So... it's a no. 

via GIPHY

 

 

Η ελλειπής αποστείρωση και υγιεινή 

Είναι δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια των διακοπών είμαστε πιο ελαστικοί με τα όρια και τις συνήθειές μας και έτσι θα έπρεπε να είναι. Δεν θα σκοτιστείς για την πετσέτα θαλάσσης σου που δεν είχες τρόπο να πλύνεις και την άφησες απλώς να στεγνώσει πριν τη χρησιμοποιήσεις ξανά την επόμενη μέρα. Και καλά θα κάνεις βεβαίως. Ωστόσο, αν αφεθείς στα γλυκά χέρια του μορφέα κατά τη διάρκεια την επόμενης χρήσης της πετσέτας με τρόπο που το πρόσωπό σου ακουμπά στην πετσέτα, μην εκπλαγείς για τα σπυράκια που θα δεις σχεδόν ακαριαία. Το ίδιο ισχύει και για τα πινέλα του μακιγιάζ σου, για τα οποία είναι λογικό να μην έχεις την ίδια ευχέρεια να περιποιηθείς και να απολυμάνεις σωστά όσο μένεις στο ξενοδοχείο. 

Ναι αλλα εσύ ξέρεις καλύτερα...

Τί μπορείς να κάνεις για να ελαχιστοποιήσεις το στρες της επιδερμίδας που προκαλείται κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου; 

Σωστός καθαρισμός 

Αυτό που δεν θέλεις είναι να φράξουν οι πόροι σου από νεκρά, αφυδατωμένα κύτταρα. Γι᾽αυτό και ο σωστός καθαρισμός με την πιο ήπια δυνατή απολέπιση είναι ο πιο δυνατός σου σύμμαχος. Θέλεις την επιδερμίδα σου να είναι καθαρή από νεκρά κύτταρα, λιπαρότητα, αλάτι, σκόνη και μικρόβια. Οι επαναχρησιμοποιούμενοι δίσκοι ντεμακιγιάζ ALEXIASKIN είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδας σου και κατά τη διάρκεια των διακοπών αφού το 100% οργανικό βαμβάκι Αιγύπτου (κάτι ἠξερε η Κλεοπάτρα από ομορφιά, έτσι;) αφαιρεί σε δευτερόλεπτα το μακιγιάζ σου κάνοντας ήπια απολέπιση ενώ παράλληλα σέβεται το υδρολιπιδικό της φίλμ. Είναι αντιμικροβιακό και σχεδιασμένο ώστε να καταπολεμά την εμφάνιση της ακμής σε λίγες μόλις χρήσεις ενώ αφήνει την επιδερμίδα απαλή και λαμπερή. Στεγνώνουν πανεύκολα και επαναχρησιμοποιούνται με όλα τα είδη προϊόντων ντεμακιγιάζ για περισσότερες από 360 χρήσεις! Μη χάσεις το δικό σου εδώ 

Βαθιά ενυδάτωση

Κράτησε τον οργανισμό σου ενυδατωμένο, με πολύ νερό και προϊόντα ενυδάτωσης. Η επιδερμίδα σου διψά κατά τη διάρκεια των διακοπών σου και αν υπάρχει κάτι που δεν θελεις με τίποτα να σου συμβεί, αυτό είναι να έχεις συνεχώς αυτή τη δυσάρεστη αίσθηση τραβήγματος. Για να το αποφύγεις αυτό, χρησιμοποίησε προϊόντα με συστατικό το υαλουρονικό που έχει την ιδιότητα να κρατά ως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό και κάνε αρκετές μάσκες με συστατικό την αλόη και την πανθενόλη που θα σε ανακουφίσουν από την έκθεση στον ήλιο. 

via GIPHY

 

Αντηλιακό 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χάρη που να μπορείς να κάνεις στην επιδερμίδα σου από το SPF50 καθημερινά. Skincare cliche ή όχι, η επιδερμίδα μας αποδυναμώνεται κατά την έκθεση στον ήλιο. Ο επιδερμικός φραγμός λειτουργεί λιγότερο αποτελεσματικά χωρίς επαρκή προστασία και εκτός από τη προωρη γηρανση το δέρμα μας είναι πιο ευαίσθητο στις εξωτερικές επιθέσεις. 

Μη ξεχνάς ότι το καλοκαίρι είναι για να το απολαμβάνουμε! Με τα παραπάνω εύκολα tips, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα έχεις αυτό το απίθανο super skinglow χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις! 

Καλές διακοπές! 

 


Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση