4 λόγοι για να μη κοιμηθείς ποτέ ξανά με το μακιγιάζ σου – abeauty
Καλάθι
cload
Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 35€

4 λόγοι για να μη κοιμηθείς ποτέ ξανά με το μακιγιάζ σου

Η βραδινή επιστροφή στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα μπορεί να είναι ιδιαιτέρως ανακουφιστική. Ειδικά εκείνη τη στιγμή που αφαιρείς τα ρούχα και τα παπούτσια σου, η αίσθηση μπορεί να είναι απερίγραπτα παραδεισένια. Ίσως τις περισσότερες φορές λόγω κούρασης να φλερτάρεις με την ιδέα να κάνεις skip το ντεμακιγιάζ σου και να κοιμηθείς όπως ακριβώς είσαι, οκ το καταλαβαίνουμε. *Υπάρχουν όμως τρόποι για να γίνει το ντεμακιγιάζ σου μια πιο ευχάριστη διαδικασία, ακόμη και τις πιο "δύσκολες" ώρες, δες εδώ. 

 

Γιατί όμως δεν πρέπει να αμελούμε ποτέ το ντεμακιγιάζ μας πριν πέσουμε για ύπνο;

Όσο δελεαστικό και αν είναι να κοιμηθείς με το μακιγιάζ σου, γιατί "ποιος ξεβάφεται τώρα", η αφαίρεση του είναι πολύ σημαντική για την υγεία της επιδερμίδας σου σύμφωνα με τους δερματολόγους. Δες παρακάτω τους κυριότερους λόγους. 

Επιταχύνεται η γήρανση της επιδερμίδας και δημιουργείται οξείδωση

Η μη αφαίρεση του μακιγιάζ κατά τη διάρκεια του ύπνου-δυστυχώς- μπλοκάρει τη φυσική διαδικασία αντιγήρανσης της επιδερμίδας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η επιδερμίδα μας έρχεται σε επαφή με ελεύθερες ρίζες και ρυπογόνους παράγοντες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιούμε καθημερινά προϊόντα με αντιοξειδωτική προστασία, ένα ποσοστό των ελεύθερων ριζών και άλλοι στρεσογόνοι για την επιδερμίδα παράγοντες μπλεντάρονται με το μακιγιάζ σου. Ένα μέρος τους απωθείται από την επιδερμίδα λόγω των προστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιείς, ένα άλλο μέρος όμως, απορροφάται από την επιδερμίδα μαζί με το μακιγιάζ σου με το οποίο κοιμάσαι. Αυτές οι ελεύθερες ρίζες, μπορούν να διασπάσουν το φυσικό κολλαγόνο της επιδερμίδας δημιουργώντας ρυτίδες και πρόωρη γήρανση. 

Αχρηστεύεται η χρήση της κρέμας νυκτός σου

Ένας από τους λόγους που τα προίόντα ομορφιάς που χρησιμοποιείς μπορεί να φαίνεται να μη λειτουργούν, μπορεί να είναι η συνήθειά σου να μην αφαιρείς το μακιγιάζ σου πριν κοιμηθείς. Κατά τη διάρκεια της ημέρας η επιδερμίδα μας γεμίζει λιπαρότητα, μικρόβια, ελεύθερους ρύπους και έχει φυσικά και τα προϊόντα μακιγιάζ στην επιφάνειά της. Η μη αφαίρεση όλων των παραπάνω, φράσσει τους πόρους της επιδερμίδας με αποτέλεσμα αν εφαρμόσεις το οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης σε καθαρό δέρμα, το αποτέλεσμα είναι χειρότερο. Τα συστατικά των προϊόντων περιποίησης δεν μπορούν να εισχωρήσουν στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ακόμη περισσότερη συμφόρηση στους πόρους σου.

Ξυπνάς με θαμπή επιδερμίδα ή και ακμή 

Τα περισσότερα προϊόντα μακιγιάζ, έχουν ελαιώδη βάση, με αποτέλεσμα να φράσσουν οι πόροι πιο εύκολα. Το να μην κάνεις το ντεμακιγιάζ σου το βράδυ, οδηγεί σε θαμπή επιδερμίδα το πρωί, με ακόμη περισσότερη λιπαρότητα. Με άλλα λόγια δημιουργείς συνθήκες στρες και ασφυξίας στην επιδερμίδα σου η οποία δεν "αναπνέει" και δεν "ενυδατώνεται". 

Προκαλούνται ερεθισμοί στα μάτια

Μπορεί τα προϊόντα μακιγιάζ να είναι δερματολογικά ελεγμένα και φυσικά να τα αγαπάμε και να τα χρησιμοποιούμε όλες οι γυναίκες καθημερινά, ωστόσο δεν έχουν δημιουργηθεί για να κοιμάσαι με αυτά! Το να κοιμάσαι με τη μάσκαρά σου, τη σκιά στα μάτια ή το eyeliner, μπορεί πολλές φορές να δημιουργήσει ερεθισμούς στα μάτια, φαγούρα και μολύνσεις καθώς μέρη του μακιγιάζ τρίβονται στο μαλιξάρι σου και έπειτα στην επιδερμίδα κια τα μάτια σου. Επιπλέον, ένα συχνό αποτέλεσμα του να κοιμάσαι με το μακιγιάζ στα μάτια σου, είναι η δημιουργία κυστών στα βλέφαρα. 

Γιαυτό είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείς το μακιγιάζ σου ΚΑΘΕ βράδυ πριν κοιμηθείς. Με τα ALEXIASKIN επαναχρησιμοποιούμενα pads ντεμακιγιάζ, η αφαίρεση του μακιγιάζ σου γίνεται παιχνιδάκι! Μόλις δύο με τρία λεπτά χρειάζονται για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου γρήγορα, απλά και αποτελεσματικά χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον. Τα pads ντεμακιγιάζ ALEXIASKIN έχουν δημιουργηθεί από πιστοποιημένες fair trade ύλες χωρίς τοξικά και αλλεργιογόνους παράγοντες ενώ είναι επαναχρησιμοποιούμενα. Μπορείς μετά από κάθε χρήση να τα πλύνεις στο χέρι ή στο πλυντήριο μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα ίδιου χρώματος. 

Θα τα βρεις σε διάφορα σχέδια και σχεδιασμένα για διάφορες ανάγκες. Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ των ALEXIASKIN Sets, που περιλαμβάνουν 10 δίσκους ντεμακιγιάζ, μια skincare κορδέλα μαλλιών και ένα κοκαλάκι για να μη σε ενοχλούν όταν αφαιρείς το μακιγιάζ σου ή να επιλέξεις το Beginners Set για να δοκιμάσεις πρώτη φορά αυτό τον τρόπο ντεμακιγιάζ, τον οποίο σου εγγυώμαστε ότι θα ΛΑΤΡΕΨΕΙΣ. 

Βρες το δικό σου αγαπημένο ALEXIASKIN set εδώ.

Μάθε περισσότερα για τη χρήση των ALEXIASKIN εδώ 

 


Παλαιότερη ανάρτηση Νεότερη ανάρτηση